Много много шоколадова торта




продукти за блатовете:
4 яйца, 
170 гр захар, 
150 гр брашно, 
3 с.л какао, 
1 ч.л сода бикарбонат, 
1/2 ч.л бакпулвер, 
125 гр масло, 
100 гр шоколад, 
100 мл прясно мляко

шоколадов ганаш:
300 мл сметана, 
1 кофичка Нутела от малките

Приготвяне на блатовете:
Разтапя се шоколада на водна баня.
В купа се смесват брашното, какаото, содата и бакпулвера.
В друг съд се разбиват маслото и захарта.
Едно по едно се добавят яйцата до пълното им усвояване.
Изсипва се на тънка струя вече леко охладения шоколад.
Разбива се до хомогенна смес.
На части се изсипва брашнената смес като се редува с млякото.
Разпределя се  на 3 части.
Пече се в предварително загрята на 180 С за 20-25 мин
Сместа стига за 3 блата с диаметър 24 см.


приготвяне на шокоадовия ганаш:
затопля се сметаната, почти до кипване.
Сваля се от огъня и започва да се добавя шоколада при непрекъснато бъркане. Може да се сложи и по- малко шоколад. Въпрос на вкус. Аз нямах време да изчакам ганаша да изстине и да се сгъсти затова сложих повече шоколад за да стане по- гъсто :)
Мажат се блатовете. Слепят се и след час престой в хладилника е готова за консумация.


Другия вариант в който съм правила тортата е с разбита 200 мл сметана смесена с 100 гр разтопен млечен шоколад. 


Искам да кажа само, че блата е толкова вкусен и сочен, че може да се яде и самостоятелно ;)
Шоколадови пастички

Коментари

  1. Чудесни са станали блатовете! Толкова пухкави само от една доза ли стават и трите?

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации