Питки с пармезан

 
продукти:
1 пакетче суха мая, 
1/2 ч.л захар, 
1/2 ч.л сол, 
150 мл топла вода, 
250 гр брашно, 
1 ч.л олио
настърган пармезан,
1 яйце


приготвяне:
Замесва се гладко тесто.
Оставя се да удвои обема си.
След това се точи кора дебела около 5мм (може и по-тънко)
Изрязват се кръгове с чаша.
Подреждат се в тава.
Върху всяко кръгче се слага по 1 к.л пармезан.
Отгоре се слага още 1 кръг тесто, пак пармезан и пак тесто.
Намазват се отгоре с яйце и се поръсват с мак, сусам......... или каквото пожелаем.
Оставят се пак да си удвоят обема и се пека до готовност.
Когато се поставят във фурната тя трябва да е студена.

Коментари

Популярни публикации