Ванилови кравайчета
продукти:
1-2 жълтъка,
150 гр масло със стайна температура,
70 гр пудра захар,
80 гр смлени ядки ( аз използвам фъстъци)
70 гр царевично нишесте,
150 гр брашно
*допълнително пудра захар
приготвяне:
Пресява се брашното, нишестето и пудрата захар.
Към тях се добавят ядките.
Прави се кладенче и в него се пускат жътъците и маслото на филийки.
Замесва се тесто.
Оставя се за 1 нощ нахладно.
На следващия ден се правят фитилчета и се завиват като подкова.
Пекат се на умерена фурна (170-180С ) до порозовяване.
Още докато са топли се овалват в пудра захар.
Съхраняват се в картонена кутия нахладно около 1,5 месеца
Коментари
Публикуване на коментар