Канелони с яйце и сирене



продукти:
10 канелони,
2 яйца,
400 гр сирене,
сол,
черен пипер,
чубрица,
кашкавал за поръсване

сос бешамел:
50 гр масло,
2-3 с.л брашно,
500 мл прясно мляко,

приготвяне:
Разбиват се яйцата и натрошеното сирене.
Подправя се сместа и се пълнят канелоните.
Подреждат се на един ред в тавичка.( най-добре в тавичка от йенско стъкло с капак)
соса:
Разтапя се маслото в което се запържва брашното и се налива топлото мляко.
Бърка се непрекъсната до  лекото му сгъстяване. Овкусява се със сол и черен пипер.

Излива се върху канелоните ( да ги  покрие)
Похлупва се с капак или фолио и се пече на 200'С около 30 -40 мин
Когато е готово (т.е. канелоните да са омекнали и соса да е напълно сгъстен) се поръсва с кашкавала и се оставя за още малко във фурната да се запече.


Коментари

  1. Много вкусно предложение! Снимките са чудесни! Сърдечни поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Нас,поздравления за вкусната рецепта!

    ОтговорИзтриване
  3. Насе,милост нямаш значи....разкошно предложение,пак ще си ми подстрекател,усещам и благодаря!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Много вкусни снимки, все едно са пред мен тези канелони! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря Ви момичета :) Хубава вечер на всички ви :*

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации