Канелони с яйце и сирене
продукти:
10 канелони,
2 яйца,
400 гр сирене,
сол,
черен пипер,
чубрица,
кашкавал за поръсване
50 гр масло,
2-3 с.л брашно,
500 мл прясно мляко,
Разбиват се яйцата и натрошеното сирене.
Подправя се сместа и се пълнят канелоните.
Подреждат се на един ред в тавичка.( най-добре в тавичка от йенско стъкло с капак)
Разтапя се маслото в което се запържва брашното и се налива топлото мляко.
Бърка се непрекъсната до лекото му сгъстяване. Овкусява се със сол и черен пипер.
Излива се върху канелоните ( да ги покрие)
Похлупва се с капак или фолио и се пече на 200'С около 30 -40 мин
Когато е готово (т.е. канелоните да са омекнали и соса да е напълно сгъстен) се поръсва с кашкавала и се оставя за още малко във фурната да се запече.
Много вкусно предложение! Снимките са чудесни! Сърдечни поздрави! :)
ОтговорИзтриванеНас,поздравления за вкусната рецепта!
ОтговорИзтриванеНасе,милост нямаш значи....разкошно предложение,пак ще си ми подстрекател,усещам и благодаря!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Много вкусни снимки, все едно са пред мен тези канелони! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви момичета :) Хубава вечер на всички ви :*
ОтговорИзтриване