Шакшука



продукти:
за 2 порции
4 яйца, 
1 голяма глава лук
4-5 печени чушки, 
2 скилитки чесън, 
3 средно големи домата,
щипка лют червен пипер, 
щипка куркума, 
щипка кимион, 
1 ч.л сладък червен пипер, 
сол, 
черен пипер, 
олио


приготвяне:
Запържва се лука.
Прибавя се сладкия и лютия червен пипер и се оставя за секунди.
Доматите обелени и нарязани на кубчета се добавят в тигана.
Добавят се и чесъна и чушките.
Оставя се на бавен огън да поизври течността, но непълно.
Подправя се с останалите подправки.
Правят се 4 кладенчета и се чукват яйцата.
Готово е когато белтъците побелеят напълно.

*Поръсва се с натрошено сирене и магданоз, но аз забравих  



Коментари

Популярни публикации