Шоколадови пастички



продукти:
2 яйца, 
85 гр захар, 
75 гр брашно,
2 с.л какао, 
1/2 ч.л сода бикарбонат, 
1/2 ч.л бакпулвер, 
70 гр масло, 
100 гр шоколад, 
50 мл прясно мляко
                                
приготвяне:
Разтапя се на водна баня шоколада.
Смесват се брашното, какаото, содата и бакпулвера.
В друга купа се разбива маслото и захарта.
Добавят се яйцата едно по едно.
Разбива се до пълното им усвояване.
Добавя се 1/2 от разтопения шоколад.
На части се прибавя брашнената смес като се редува с млякото.
Пече се в предварително загрята на 180'С фурна за 20-25 мин.
Като изстине блата се реже на малки пастички. 
Намазват се с останалия шоколад.

Този блат може да се използва и за торти.

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации