Шоколадови пастички
продукти:
2 яйца,
85 гр захар,
75 гр брашно,
2 с.л какао,
1/2 ч.л сода бикарбонат,
1/2 ч.л бакпулвер,
70 гр масло,
100 гр шоколад,
50 мл прясно мляко
приготвяне:
Разтапя се на водна баня шоколада.
Смесват се брашното, какаото, содата и бакпулвера.
В друга купа се разбива маслото и захарта.
Добавят се яйцата едно по едно.
Разбива се до пълното им усвояване.
Добавя се 1/2 от разтопения шоколад.
На части се прибавя брашнената смес като се редува с млякото.
Пече се в предварително загрята на 180'С фурна за 20-25 мин.
Като изстине блата се реже на малки пастички.
Намазват се с останалия шоколад.
Този блат може да се използва и за торти.
Много са хубави!Прекрасни и така примамливи...:)
ОтговорИзтриване