Сладък Коледен Бъдник



продукти за блата:
8 яйца,
9 с.л захар,
10 с.л брашно,
4-5 с.л какао,
2 ванилии

продукти за крема:
1 кофичка заквасена сметана,
100 гр пудра захар,
50 гр сушени боровинки
1 с.л желатин

продукти за крема за намазване:
150 мл сладкарска сметана
200 гр шоколад

приготвяне на блата:
Разбиват се яйцата и захарта.
Постепенно се добавят останалите продукти.
Изсипва се в покрита с хартия за печене тавичка и се пече на 180 С в предварително загрята фурна.
Дебелината на блата трябва да бъде 1-2 см
Пече се около 20 мин.
Трябва да внимаваме да не го препечем, че става твърд и няма да може да се навие на руло.
След като се извади от фурната с помоща на влажна кърпа го навиваме. Оставя се да изстине.

приготвяне на крема:
Разбива се с миксер сметаната и пудрата захар.
Добавят се боровинките и  подготвения желатин.
Желатина се подготвя по обичайния начин.
Оставя се за малко в хладилника да стегне.

Развива се рулото, намазва се с крема и пак се навива.
Може да се остави за 1 час в хладилника да стегне хубаво.
Оформя се пънчето и се намазва с крема за намазване.

приготвяне на крема за намазване:
Разстапя се шоколада на водна баня и се добавя в предварително разбитата сметана.

Намазва се рулото обилно с крема и с помоща на вилица се правят ивици за да наподобява кората на дърво .



Коментари

Популярни публикации