Яйчено суфле



продукти:
1 порция
1 яйце,
1 с.л заквасена сметана или крема сирене,
1/2 к. ч  сметана за готвене
кашкавал,
1 лист топено сирене слайс,
парче домат,
масло,
сол,
чубрица

приготвяне:
Отделят се белтъка и жълтъка.
Разбива се белтъка на сняг.
Купичката в която ще се готви се намазва обилно с масло.
На дъното се слага разбития белтък.
В средата се прави дупка и се поставя заквасената сметана, фърху нея жълтъка, посолява се, настъргава се кашкавала.
Всичко се залива със сметаната.
Покрива се със топеното сирене, парче домат и се поръсва с чубрица.
Загрява се фурната на 180 С
Купва се вода.
Купичките се поставят в тава в която е горещата вода.
Пекат се на водна баня около 15 мин



Коментари

Популярни публикации