Яйца Бенедикт



продукти:
за 2 порции
4 поширани яйца,
4 парчета пушено филе или бекон,
2 английски мъфина ( аз за по-бързо използвах 4 филийки хляб )

приготвяне:
Пошираме яйцата по следния начин.
Пълни се средна тенджера до половината с вода . Щипка сол.
Когато водата  заври се чукват яйцата едно по едно
Т.е. когато едното е готово тогава другото.
Много ефектен вариант за да не стават много разплути яйцата е преди да се пуснат във водата с вилица да се направят кръгообразни движения във водата.
Варят се около 5 мин.
Фулийките и филето се препичат на сух тиган.
Подреждат се по следния начин: филийка, парче филе, яйце и се залива със сос Холандес.



А неговата рецепта е :
3 жълтъка,
100 гр масло,
1 с.л оцет
2 с.л лимонов сок,
1 с.л студена вода,
сол,
черен пипер,

приготвяне:
Маслото се разтапя.
Жълтъците се разбиват с телена бъркалка на водна баня до побеляване.
Внимателно се добавя оцета.
След това водата. През цялото време енергично се бърка.
На тънка струя се добавя маслото.
Разбива се до пълното му усвояване.
Сваля се от огъня и се подправя лимоновия сок, солта и черния пипер .



Коментари

Популярни публикации