Пържоли с гъби и бира



 продукти:
4 свински пържоли, 
1 глава лук, 
250 гр гъби, 
2 скилидки чесън, 
50 гр брашно, 
100 мл бира, 
100 мл бульон
подправки

приготвяне:
Смесва се брашното, солта, чер пипера и кимиона.
Овалват се пържолите и се запържват. Изваждат се.
В същата мазнина се запържва лука, чесъна и гъбите.
Поръсва се с останалата смес от панировката на пържолите.
Пържи се около минута.
Налива се бирата и бульона.
Оставя се да кипне и се добавят пържолите.
Вари се до готовност.
Ако искате по-гъст сос от колкото ви се е получил, просто извадете пържолите, сгъстете соса с разбито брашно или царевично нишесте и бъркате до желата гъстота.
                                       
За гарнитура варени картофи.
                       
*Може да се сварят картофите заедно с пържолите като се увеличи бирата и бульона, но не добавяме брашното.

източник: labrex

Коментари

Популярни публикации