Пържоли с гъби и бира
продукти:
4 свински пържоли,
1 глава лук,
250 гр гъби,
2 скилидки чесън,
50 гр брашно,
100 мл бира,
100 мл бульон
подправки
приготвяне:
Смесва се брашното, солта, чер пипера и кимиона.
Овалват се пържолите и се запържват. Изваждат се.
В същата мазнина се запържва лука, чесъна и гъбите.
Поръсва се с останалата смес от панировката на пържолите.
Пържи се около минута.
Налива се бирата и бульона.
Оставя се да кипне и се добавят пържолите.
Вари се до готовност.
Ако искате по-гъст сос от колкото ви се е получил, просто извадете пържолите, сгъстете соса с разбито брашно или царевично нишесте и бъркате до желата гъстота.
За гарнитура варени картофи.
*Може да се сварят картофите заедно с пържолите като се увеличи бирата и бульона, но не добавяме брашното.
източник: labrex
Коментари
Публикуване на коментар