Жадната монахиня







Тази рецепта ми е от на мама тефтера, но като погледнах в интернет навсякъде е една съща :)
Е почти. Интересното е, че и без интернет успешно са се разпространявали рецептите ;)

продукти:
4 яйца,
1 ч.ч захар,
1 ч.ч брашно,
1 бакпулвер,
1 ванилия

за сиропиране:
125 гр масло
5-6 с.л какао,
1,5 ч.ч вода,
1 ч.ч захар

приготвяне:
Разбиват се яйцата със захарта.
Добавя се на части брашното в което е смесено с бакпулвера.
И ванилията.
Изсипва се сместа в намаслена и набрашнена тавичка.
Аз го пекох в тава 30х40 см. Ако е по-малка ще стане по дебело.
Пече се в предварително загрята на 180'С фурна до готовност.
Изважда се и докато изстива се приготвя сиропа.
В касерола се завира водата със захарта.До разстапянето й.
В друг съд се разтапя маслото към което се прибавя какаото.
Бърка се непрекъснато и се долива водата .
Оставя се на котлона за още няколко минути докато заври и готово.
Блата се разрязва и се набожда с вилица.
Сиропира се и се оставя за няколко часа да се напои хубаво.



Коментари

Популярни публикации