Линцерови сладки

продукти:
2 жълтъка,
1 цяло яйце,
200 гр пудра захар,
250 гр масло,
500 гр брашно,
лимонови корички по желание



приготвяне:
Пресяваме брашното и пудрата захар.
Добавяме жълтъците, маслото и лимоновите корички.
Омесваме гладко тесто.
Покриваме с фолио и го оставяме за няколко часа (или най-добре за една нощ) в хладилника.
Разточваме кора около 3-5 мм и изрязваме фигурки каквито искаме.
Печем на 170 градуса до порозовяване на краищата.
Слепват се със сладко каквото желаете. Аз лично много ми харесват със сладко от ягоди :)
Поръсват се с пудра захар
Ако ги правим за Коледа може да ги изпечем 2-3 седмици предварително и да ги слепим ден преди сервиране ;)








Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации