Меденки


продукти:
2 яйца,
1 ч.ч захар (1/2 ч кафява и 1/2 бяла захар)
1 к.ч мед (може малко повече за сметка на захарта )
1 ч.ч олио
1 ванилия
1 канела
1 ч.л сода бикарбонат
брашно колкото поеме

приготвяне:
Меда и захарта се разтаят на котлона.
Добавяме канелата и ванилията и сваляме от огъня.
Ако е много горещо се оставя за 5-10 мин
При непрекъснато бъркане се прибавят яйцата 1 по 1.
Следва олиото.
Бърка се докато се усвоят всички продукти и сместа стане хомогенна.
Постепенно се добавя брашното (около 750 гр ми бяха нужни на мен) докато спре да лепне.
Разточва се кора около 3-5 мм и се изрязват формички каквито искаме.
Печем за 7-8 мин на 170 С

Ако се правят за Коледа  може да се приготвят 2-3 седмици предварително и се съхранява в добре затворени кутии. Нужни са им няколко часа до 1 ден да стоят отворени за да омекнат :)

Коментари

Популярни публикации