Кексчета с малини и бял шоколад
Мммм голяма вкусотия :)
Цитирам дословно от страхотния блог на Иринка :)
продукти:
200 гр брашно,
1 и 1/2 чаена лъжица бакпулвер,
щипка сол,
120 гр меко масло,
175 гр захар,
2 яйцa,
кората на един лимон или портокал,
150 мл хладко прясно мляко,
2 супени лъжици лимонов или портокалов сок,
125 гр малини, измити и подсушени,
50 гр бял шоколад + за декорация
Приготвяне:
Малините се измиват и подсушават. Слагат се в камерата да замръзнат за няколко часа.
Брашното, бакпулвера и солта се смесват в купа.
В друга купа се разбива маслото със захарта, добавят се яйцата, едно по едно и накрая цитросовата кора и сок.
На три части се добавят брашното, редувайки се с прясното мляко, като трябва да започнете и свършите с брашното.
цитат: "Шоколада и малините се поръсват с брашно и се овалват добре, докато побелеят и брашното ги покрие от всички страни. Останалото се изтупва, най-добре се получава, ако ги сложите в сито и изтръскате излишното брашно. Този трик се прави, за да могат плодовете и шоколада да се разпределят равномерно в тестото и да не потънат на дъното. В случая, малините са тежък плод и е възможно някои от тях да потънат, но когато се прави със сушени плодове, боровинки или други, тази технология е много успешна."
Добавят се към сместа и леко се разбърква.
Формичките се намазняват и се пекат около 20-25 мин в предварително загрята на 180' С фурна
източник: http://sunshineskitchen.com/
Цитирам дословно от страхотния блог на Иринка :)
продукти:
200 гр брашно,
1 и 1/2 чаена лъжица бакпулвер,
щипка сол,
120 гр меко масло,
175 гр захар,
2 яйцa,
кората на един лимон или портокал,
150 мл хладко прясно мляко,
2 супени лъжици лимонов или портокалов сок,
125 гр малини, измити и подсушени,
50 гр бял шоколад + за декорация
Приготвяне:
Малините се измиват и подсушават. Слагат се в камерата да замръзнат за няколко часа.
Брашното, бакпулвера и солта се смесват в купа.
В друга купа се разбива маслото със захарта, добавят се яйцата, едно по едно и накрая цитросовата кора и сок.
На три части се добавят брашното, редувайки се с прясното мляко, като трябва да започнете и свършите с брашното.
цитат: "Шоколада и малините се поръсват с брашно и се овалват добре, докато побелеят и брашното ги покрие от всички страни. Останалото се изтупва, най-добре се получава, ако ги сложите в сито и изтръскате излишното брашно. Този трик се прави, за да могат плодовете и шоколада да се разпределят равномерно в тестото и да не потънат на дъното. В случая, малините са тежък плод и е възможно някои от тях да потънат, но когато се прави със сушени плодове, боровинки или други, тази технология е много успешна."
Добавят се към сместа и леко се разбърква.
Формичките се намазняват и се пекат около 20-25 мин в предварително загрята на 180' С фурна
източник: http://sunshineskitchen.com/
Коментари
Публикуване на коментар