Лучник




продукти:
2 яйца, 
100 гр меко масло,
4 с.л. заквасена сметана,
20 гр прясна мая,
1 ч.л захар,
1 ч.л сол,
350 гр брашно

плънка:
2 глави червен лук,

допълнително:
1 яйце,
кашкавал

приготвяне:
Приготвя се квас от маята,захарта, солта, малко топла вода и малко брашно.
Оставя се на топло да удвои обема си.
Пресява се брашното и се прави кладенче в което се изсипва шупнала мая и останалите продукти.
Омесва се еластично тесто и се оставя да втаса.
Разточва се на тънко, разтила се плънката, завива се на руло и се правят няколко разреза с нож.
След което се усуква, намазва се с яйца и се поръсва с кашкавал.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 С

Плънката може да бъде всякаква: кайма, лютеница, сирене, зеле(зелник)......... и много други варианти  :)

Коментари

Популярни публикации