Тарт торта


продукти за масленото тесто:
3 яйца,
150 гр масло,
300-350 гр брашно,
1 ванилия,

за крема:
3 яйца,
80 гр захар,
150 мл прясно мляко,
250 мл сметана,
2 ч.л царевично нишесте,
1 ванилия,
няколко капки есенция ром



приготвяне на блата:
Разбиват се маслото и захарта.
Добавят се яйцата и брашното.
Замесва се маслено тесто.

приготвяне на крема:
Разбиват се яйцата с половината захар и нишестето.
В касерола се затопля сметаната, млякото и останалата захар.
Когато загрее, но да не завира се добавя на тънка струя при непрекъснато бъркане към яйчната смес.
Връща се на котлона до сгъстяване.
След като е готов се добавят ванилията и есенцията.
Оставя се да се охлади.

Тестото се раздея на 2, като едната част е малко по- голяма.Нея ще ползваме за основа.
Точи се и се разтила в намаслена формичка за тарт.
Набожда се на няколко места с вилица.
Излива се крема.
Отгоре се покрива с другата кора, която също се набожда на няколко места.
Пече се около 40-50 мин на 180 'С.


След изстиване се поръсва с пудра захар.




Коментари

  1. Фантастичен десерт!
    Едновременно хрупкав от масленото тесто и с кремче по средата,сууупер!

    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна тортичка, Насе, много изкушаваща и подстрекаваща. Звучи повече от вкусно!

    Пожелавам ти весела вечер и приятен неделен ден утре.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации