Шоколадов пудинг със синьо сирене



продукти:
за 8 порции
2 жълтъка,
100 гр ззахар,
50 гр царевично нишесте,
500 мл прясно мляко,
150 м течна сметана,
150 гр шоколад,
50 гр синьо сирене,

още малко сметана за декорация

приготвяне:
Разбиват се  яйцата, захарта, нишестето, млякото и сметаната.
Tази смес се поставя  на котлона и се бърка енергично до сгъстяването на крема.
Сваля се от огъня и се добавят шоколада и синьото сирене.
От топлината те се разтапят и се разбиват хубаво до пълното смесване на продуктите.
Веднага сместа се разпределя в чашки.
Покриват се с фолио, за да не се получи коричка отгоре.
Охлажда се за 1-2 часа.
Поднася се със сметана.



Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации