Брускети - Капрезе и с Гъби и карамелизиран лук


продукти:
франзела,
домат,
моцарела,
босилек,
гъби,
червен лук,
масло,
захар,
балсамов оцет

приготвяне:
Франзела се реже на филиики.
Препичат се.
Намазват се с малко масло.

За Капрезе: Реже се в купичка доматите на дребно и моцарелата. Овкусява се с малко зехтин и сол. Слага се по една лъжичка върху филийката и се поръсва с босилек или с песто Дженовезе.


За Гъбите с карамелизиран лук: Запъжват се гъбите в масло. В друг тиган се запържва пък лука. Когато стане прозрачен се добавя малко захар и балсамов оцет.Когато се редуцира оцета се добавят гъбите. Объркава се хубаво и се посоляват. Поставя по една лъжичка върху филийките.


На тези страхотни брускети им липсва само чаша вино. Наздраве!

Коментари

Популярни публикации