Тарт торта
продукти за масленото тесто:
150 гр масло,
300-350 гр брашно,
1 ванилия,
за крема:
3 яйца,
80 гр захар,
150 мл прясно мляко,
250 мл сметана,
2 ч.л царевично нишесте,
1 ванилия,
няколко капки есенция ром
приготвяне на блата:
Разбиват се маслото и захарта.
Добавят се яйцата и брашното.
Замесва се маслено тесто.
приготвяне на крема:
Разбиват се яйцата с половината захар и нишестето.
В касерола се затопля сметаната, млякото и останалата захар.
Когато загрее, но да не завира се добавя на тънка струя при непрекъснато бъркане към яйчната смес.
Връща се на котлона до сгъстяване.
След като е готов се добавят ванилията и есенцията.
Оставя се да се охлади.
Тестото се раздея на 2, като едната част е малко по- голяма.Нея ще ползваме за основа.
Точи се и се разтила в намаслена формичка за тарт.
Набожда се на няколко места с вилица.
Излива се крема.
Отгоре се покрива с другата кора, която също се набожда на няколко места.
Пече се около 40-50 мин на 180 'С.
След изстиване се поръсва с пудра захар.
Фантастичен десерт!
ОтговорИзтриванеЕдновременно хрупкав от масленото тесто и с кремче по средата,сууупер!
Хубава вечер!
Чудесна тортичка, Насе, много изкушаваща и подстрекаваща. Звучи повече от вкусно!
ОтговорИзтриванеПожелавам ти весела вечер и приятен неделен ден утре.
Благодаря Ви :)
ОтговорИзтриванеMnogo mi dopadna!Bravo!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Миленка :)
ОтговорИзтриване