Мексиканска пилешка супа
2 пилешки пържоли,
400 гр домати от консерва,
1 к.ч ориз
10 см праз,
2 ч.л чесън на прах,
1 ч.л кимион,
1 люта чушка,
1 кубче пилешки бульон,
сока от 1/2 лимон,
1 ч. л захар,
сол
приготвяне:
Бульона се разтваря в 1 л топла вода.
Месото се реже на много дребни парченца.
Доматите, чушката и праза също на много ситно. Праза може да се замени с лук.
Първо се запържва лука и чушката.
Добавят се доматите и се пасира.
Долива се бульона и лимоновия сок.
Овкусява се с всички подправки.
След като заври се добавя ориза и месото.
Вари се до готовност.
Накрая за да ми стои като оцветена вода добавих 1 с.л царевично нишесте за плътност.
Коментари
Публикуване на коментар