Пилешка масала със сметана




продукти:
2 порции
400 гр пилешко филе
1 ч.л джинджифил на прах, 
1 ч.л чесън на прах, 
1 ч.л лют червен пипер,
1.ч л сладък червен пипер, 
1 с.л лимонов сок, 
2 с.л зехтин
1/2 глава червен лук, 
1 ч.л куркума, 
200 мл сметана,  

приготвяне:
Нарязва се месото на жулиени или на кубчета.
Овкусява се с джинджифила, чесъна, червения пипер, лимоновия сок и зехтина.
Изпържва се.
Отделят се хапките настрана и в същата мазнина се запържва лука нарязан на ситно.
След като лука поомекне се добавя куркумата и тя да се запърже за няколко секунди и се излива сметаната.
Намаля се котлона и се оставя да поври 2-3 мин
Към сметаната се добавя месото.
Разбърква се и се оставя да поври ощя 5-6 мин.
Посолява се. 
И готово :)




източник: GoodFood

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации