Чийзкейк с дулсе де лече


продукти:
основа
200 гр бисквити,
125гр меко масло,

крем
500 гр крема сирене,
200 гр заквасена сметана,

100 мл сладкарска сметана за разбиване,
3-4 с.л дулсе де лече + за декораация
*може и повече дулсе де лече. Направеите го според вкуса ви 😏
Ако все пак не ви е сладко може да добавите малко пудра захар.

приготвяне:
Бисквитите се смилат на прах и се добавя маслото. Да стане на трохи.
Разтила се във формата (20-22см) като силно се притиска и се прави ръб по края.
Поставя се в хладилника за около 30 мин.
През това време се смесват крема сиренето, заквасената и сладкарската сметaна.
Разбиват се за малко с миксера за да не стегне много сместта от сладкарския крем.
Ако това се случи добавете още малко течна сметана без да се разбива с миксер, а само с бъркалка.
При нужда овкусете с малко пудра захар, но имайте предвид, че ще добавяте и карамел.
Накрая се добавя и дулсе де лечето като се обърква само леко с бъркалката, за да стане шарена сместта.
Излива се върху бисквитената основа и отново се прибира в хладилник.
Хубаво е да престои поне нощ ( колкото повече отлежава става по- вкусен 😉), но не е проблем и след 1-2 часа да се похапва.

Отгоре се декорира с дулсе де лече.



Коментари

Популярни публикации