Млечна каша

11:46 nas 4 Comments





 продукти:
2 с.л масло,
3 с.л брашно,
600 мл топла вода,
1/2 кубче бульон,
1/2 кофичка кисело мляко,
2 яйца,
сол,
черен пипер,
сирене,
прошуто, бекон, ....

приготвяне:
Маслото се разтапя и в него се запържва брашното.
Разрежда се с топлата вода и се пуска бульона.
Оставя се леко да се сгъсти, като се разбърква от време на време.
Яйцата се разбиват с киселото мляко.
Към тях на тънка струя се налива от брашнената смес.
Когато се темперира се връща към останала каша и се оставя за около 5 мин на котлона, след което се снема от огъня и се овкусява.
Сервира се с натрошено сирене.
Може да запържите малко червен пипер и да го залеете.
Може също да се поръси и с запържен бекон, прошуто или друг колбас.



4 коментара:

  1. Това го виждам за първи път, но изглежда много вкусно. Имам ли възможност, ще го опитам.
    Благодаря сърдечно за споделеното. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Дояде ми се! :) Баща ми правеше каша със сирене, но тази е много по-богата по съставки!
    Ще се пробва!
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Ау това звучи и изглежда като голяма вкусотия! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ани, Гери, Тилия, като за толкова просто и бързо ястия е доста вкусна, дори и без добавките :)
    Даже на мен най-много ми хареса с червен пипер и сирене.

    ОтговорИзтриване