Топки по пиемонтски

13:41 nas 8 Comments



продукти:
1 кг картофи,
3 жълтъка,
100 гр брашно,
0,500 кг домати,
100 гр кашкавал,
сол,
черен пипер,
индийско орехче,
босилек,
зехтин,

приготвяне:
Картофите се сваряват и пасират.
След като леко се охлади пюрето се смесва с жълтъците, брашното, сол, черен пипер, индийско орехче и накъсан пресен босилек.
Оформят се големи топки, които се потапят за 5 мин във вряща вода.
Доматите също се пасират леко.
Подправят се и се затоплят  леко.
Изсипват се в тавичка, капва се малко зехтин и се подреждат картофените топки.
Ястието се посипва  с кашкавал и се поръсва с босилек
Запича се за около 10-15 мин на 200'С.

Няма много вид, но неможе да се каже същото за вкуса  ;)

8 коментара:

  1. Изглежда много вкусно.
    Ще го пробвам.

    ОтговорИзтриване
  2. И аз....наистина страхотна идея!
    Насе,днес ще си заплюя цялото ти меню,усещам! :)
    Поздрав с усмивка!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасно ми звучи,а и така изглежда....Чудесна рецепта,Нас!

    ОтговорИзтриване
  4. Ау, страхотна идея и аз ще пробвам! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Наистина много ми допадна рецепта! А има ли и картофки си е моята храна :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Радвам се, че са ви допаднали топките ;)
    Хубав уикенд на всички!

    ОтговорИзтриване
  7. Много интересно заглавие! А за вид има достатъчно красив, и вкусен, с това запечено кашкавалче!

    ОтговорИзтриване
  8. Много интересно предложение! Сигурна съм, че е е изключително вкусно! Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване