Топки по пиемонтски
продукти:
1 кг картофи,
3 жълтъка,
100 гр брашно,
0,500 кг домати,
100 гр кашкавал,
сол,
черен пипер,
индийско орехче,
босилек,
зехтин,
приготвяне:
Картофите се сваряват и пасират.
След като леко се охлади пюрето се смесва с жълтъците, брашното, сол, черен пипер, индийско орехче и накъсан пресен босилек.
Оформят се големи топки, които се потапят за 5 мин във вряща вода.
Доматите също се пасират леко.
Подправят се и се затоплят леко.
Изсипват се в тавичка, капва се малко зехтин и се подреждат картофените топки.
Ястието се посипва с кашкавал и се поръсва с босилек
Запича се за около 10-15 мин на 200'С.
Няма много вид, но неможе да се каже същото за вкуса ;)
Изглежда много вкусно.
ОтговорИзтриванеЩе го пробвам.
И аз....наистина страхотна идея!
ОтговорИзтриванеНасе,днес ще си заплюя цялото ти меню,усещам! :)
Поздрав с усмивка!
Прекрасно ми звучи,а и така изглежда....Чудесна рецепта,Нас!
ОтговорИзтриванеАу, страхотна идея и аз ще пробвам! Поздрави!
ОтговорИзтриванеНаистина много ми допадна рецепта! А има ли и картофки си е моята храна :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че са ви допаднали топките ;)
ОтговорИзтриванеХубав уикенд на всички!
Много интересно заглавие! А за вид има достатъчно красив, и вкусен, с това запечено кашкавалче!
ОтговорИзтриванеМного интересно предложение! Сигурна съм, че е е изключително вкусно! Поздрави! :)
ОтговорИзтриване