Пресни мини картофки
продукти:
картофки,
масло,
зехтин,
копър,
чесън на прах,
черен пипер,
сол
Картофките се измиват хубаво.
Не се белят.
Слагат се в йенски съд с капак. Ако нямате в обикновенна тавичка, която после ще покриете с фолио.
Подправят се със зехтина и другите подправки.
Разбъркват се хубаво, долива се 1 к. ч. вода, маслото и се похлупват с капака.
Пекат се на 200'С за около 30-40 мин. Като от време на време само се раздрусва, понеже не трябва да се отваря капака.След като мине времето за готвене се маха капака и се запичат.
Чудесни картофки, Насе! Много ги обичаме и ние!
ОтговорИзтриванеПоздрави и весела неделя!
Изглеждат много вкусно!
ОтговорИзтриванеЧудесни са! И аз ги правя , но в тенджерка:)
ОтговорИзтриванеЕ, чудни са! С удоволствие бих вечеряла с тях, толкова апетитно изглеждат! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви :)
ОтговорИзтриванеТолкова апетитно изглеждат! Направо ми идва да се пресегна през монитора. Много ги обичам тия картофки. Хубава неделя!
ОтговорИзтриване