Бостънски мъфини



След като се хареса толкова много Бостънският пай вкъщи, реших да направя и мини вариант 

продукти:
за 20 броя
2 яйца,
150 гр захар,
225 гр брашно,
100 гр масло,
2 ч.л бакпулвер,
150 мл прясно мляко,
щипка сол,
ванилия

за крема:
2 яйца,
50 гр захар,
1 ч.л царевично нишесте,
75 мл прясно мляко,
200 мл сметана,
няколко капки ромов екстракт,
ванилия,

шокоадов ганаш:
150 мл сметана,
80 гр шоколад

приготвяне:

Разбиват се маслото и захарта.
Добавят се яйцата 1 по 1. Докато се усвоят хубаво.
На части се добавя брашното което е смесено с бакпулвера и солта и млякото.
Част брашно-част мляко.
Така се редуват до пълното им усвояване.
Загрява се фурната на 180 С
Разпределя се сместа във форма за мъфини.
Пекат се около 30 мин.

Докато изстинат се приготвя крема.

Загрява се сметаната и захарта, до полукипване.
Оставя се настрана да поизстине малко и през това време се разбива царевичното нишесте с млякото.
Разбиват се яйцата и се добавя млякото с нишестето.
След като се е охладила сметаната на тънка струя и при непрекъснато бъркане се пробавя към яйчената смес.
Връща се всичко на котлона и се бърка постоянно до сгъстяване.
След сваляне от огъня се добавя ромовия екстракт и ванилията.
Покрива се с фолио и се оставя да изстине.

Докато крема изстива мъфините се издълбават в средата.


Приготвя се ганаша.

Затопля се сметаната
Сваля се от котлона и се добавя шоколада на парчета.
Бърка се до разтапянето му.

Пълнят се мъфините с крем и се заливат ганаша.






Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации