Бирени хапки "Рошковци"



Това са прословутите Рошковци на Пепчо. Нарекох ги бирени хапки, защото идва сезона на бирата, а те  според мен са много подходящо мезе,както топли така и студени, за една голяма студена халба бира
 


продукти:
*не съм измервала точно продуктите
сирене,
кашкавал,
топено сирене,
кисели краставички,
колбас,
варено яйце,
варен картоф,
2 сурови яйце,
галета,
смлян корфлейкс,



приготвяне:
Топеното сирене, киселите краставички и колбаса се режат на малки кубчета.
Сиренето, кашкавала, вареното яйце, варения картоф се настъргват.
Всички продукти се смесват.
Добавя се 1 сурово яйце и се омесва хубаво.
Оформят се топчета (с каквато големина желаем).
Потапят се в разбито яйце и се овалват в панировката от смесени галета и корнфлейкс.
Пържат се в силно сгорещено олио.



Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации