Бостънски крем пай


продукти:
за блатовете:
4 яйца,
300 гр захар,
450 гр брашно,
200 гр масло,
4 ч.л бакпулвер,
300 мл прясно мляко,
щипка сол,
ванилия

за крема:
2 яйца,
50 гр захар,
1 ч.л царевично нишесте,
75 мл прясно мляко,
200 мл течна сметана,
няколко капки ромов екстракт,
ванилия,

шоколадов ганаш:
150 мл сметана,
80 гр шоколад



приготвяне:
на блатовете:
 Разбиват се маслото и захарта.
Добавят се яйцата 1 по 1. Докато се усвоят хубаво.
На части се добавя брашното което е смесено с бакпулвера и солта и млякото.
Част брашно-част мляко.
Така се редуват до пълното им усвояване.
Загрява се фурната на 180 С
Разпределя се на 2 части и се пече около 30-35  мин.

на крема:
Загрява се сметаната и захарта, до полукипване.
Оставя се настрана да поизстине малко и през това време се разбива царевичното нишесте с млякото.
Разбиват се яйцата и се добавя млякото с нишестето.
След като се е охладила сметаната на тънка струя и при непрекъснато бъркане се пробавя към яйчената смес.
Връща се всичко на котлона и се бърка постоянно до сгъстяване.
След сваляне от огъня се добавя ромовия екстракт и ванилията.
Оставя се да изстине.

Сглобява се.

за ганаша:
Затопля се сметаната
Сваля се от котлона и се добавя шоколада на парчета.
Бърка се до разтапянето му.
Залива се пая.

На показаните снимки съм направила 1/2 доза за блатове, понеже ги правих в продълговата кексова форма, но крема е цяла доза.





източник: http://alia.tropot.net/

Коментари

Популярни публикации