Ризото с лимон и маскарпоне



 прoдукти
4 ч.ч. бульон
кората на един лимон
малка щипка шафран
1 ч.ч ориз

100 мл бяло вино
малка глава лук,
чесън
сока на 1/2 лимон,
4-5 с.л пармезан,
2 с.л маскарпоне,



приготвяне:
Бульона, лимоновата кора и шафрана се слагат в малка тенджерка до завиране.
В дълбок тиган се задушават лука и чесъна, след което към тях се прибавя ориза и се налива виното.
След като се поеме виното се започва постепенно на части да се налива от горещия бульон, т.е полива се ориза с определено количество от бульона, след като се поеме пак се налива  и така до готовност.
Когато е готов ориза не трябва да е сух, а да има малко от течността все още.
Обърква се с  лимоновия сок, настъргания пармезан и маскарпонето.
Сваля се от котлона.
Гарнира се с люспи пармезан


Коментари

Популярни публикации