Френско лучено пиле


продукти:
2 големи глави лук
2 с.л балсамов оцет
400 гр пилешки гърди

сол
черен пипер
2 с.л брашно
500 мл бульон
слайсове топено сирене ( според зависи на колко парчета е месото)

приготвяне:
Лука се пържи до карамелизиране.
Прибавя се балсамовия оцет. След 1-2 минути всичко се изважда  в отделна купа.
В същият тиган се запечатват овкусените със сол и черен пипер гърди за по няколко минути от всички страни.
Пилешкото и то се отделя настрани, а в тигана се връща лука.
Поръсва се брашното, разбърква се леко и се налива бульона.
Оставя се за няколко минути и ако се сгъсти прекалено може да се долее още малко бульон.
Прехвърля се в тавичка, слага се и месото, а върху него се редят слайсовете топено сирене*
*може и някакво друго сирене да се използва- ементал, едам, чедър........
Пече се в предварително загрята на 200'С фурна за около 20 мин.


Коментари

Популярни публикации