Хачапури
продукти:
600 гр брашно,
1 пакетче суха мая,
1 яйце,
250 мл топла вода,
3 с.л кисело мляко
за пълнежа
ми каквото се сетите.
Аз направих една със сирена каквито имах под ръка, и яйце.
Другата беше с домати сос, домати и моцарела.
приготвяне:
В голяма купа се слат всички продукти и се омесва меко тесто.
Оставя се да втаса.
Разделя се на две, или на повече, но ще станат по- малки.
* при излязоха 2 хачапури, но едната стигаше за 2-ма човека.
Разточва се тестото под формата на елипса.
По средата се поставя пълнежа.
Краищата се навиват навътре.
Пече се до готовност в предварително загрята на 190'С фурна.
600 гр брашно,
1 пакетче суха мая,
1 яйце,
250 мл топла вода,
3 с.л кисело мляко
за пълнежа
ми каквото се сетите.
Аз направих една със сирена каквито имах под ръка, и яйце.
Другата беше с домати сос, домати и моцарела.
приготвяне:
В голяма купа се слат всички продукти и се омесва меко тесто.
Оставя се да втаса.
Разделя се на две, или на повече, но ще станат по- малки.
* при излязоха 2 хачапури, но едната стигаше за 2-ма човека.
Разточва се тестото под формата на елипса.
По средата се поставя пълнежа.
Краищата се навиват навътре.
Пече се до готовност в предварително загрята на 190'С фурна.
Много любимо печиво, напомня ми за турското пиде. Поздрави
ОтговорИзтриванеМи те са си едно към едно :) Благодаря ти!
ИзтриванеПоздрави