Норвежка гъбена крем супа




Това е най- вкусната гъбена супичка която съм хапвала :) 

 продукти:
300 гр гъби,
30 гр  масло,
600 мл вода,
300 мл течна сметана,
300 мл прясно мляко,
1-2 кубчета зеленчуков бульон,
сол,
черен пипер
2 с.л брашно*

приготвяне:
Гъбите се запържват в маслото.
Съд с водата и бульона се поставя на котлона.
След като заври се слагат гъбите, млякото и сметаната.
Оставя се да поври няколко минути и се добавя брашното размито в малко вода и малко от супата.
* Брашното може да бъде  по- малко или повече в зависимост каква гъстота искате да предадете на крем супата.
Овкусява се  и се оставя да поври няколко минути и е готова.

източник

Коментари

  1. Така и изглежда... Поздрави, Насе, да ти е сладко! :)

    ОтговорИзтриване
  2. С това представяне няма как да не се изкуши човек!

    ОтговорИзтриване
  3. Вкусна и красиво поднесена! Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Гери, Кате, Натали, много ви благодаря :)

    ОтговорИзтриване
  5. Насе,да знаеш само как бих я хапнала тази супа-с огромна наслада!Много,много по мой вкус е!Чудни снимки!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации