Норвежка гъбена крем супа
Това е най- вкусната гъбена супичка която съм хапвала :)
продукти:
300 гр гъби,
30 гр масло,
600 мл вода,
300 мл течна сметана,
300 мл прясно мляко,
1-2 кубчета зеленчуков бульон,
сол,
черен пипер
2 с.л брашно*
приготвяне:
Гъбите се запържват в маслото.
Съд с водата и бульона се поставя на котлона.
След като заври се слагат гъбите, млякото и сметаната.
Оставя се да поври няколко минути и се добавя брашното размито в малко вода и малко от супата.
* Брашното може да бъде по- малко или повече в зависимост каква гъстота искате да предадете на крем супата.
Овкусява се и се оставя да поври няколко минути и е готова.
Така и изглежда... Поздрави, Насе, да ти е сладко! :)
ОтговорИзтриванеС това представяне няма как да не се изкуши човек!
ОтговорИзтриванеВкусна и красиво поднесена! Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеГери, Кате, Натали, много ви благодаря :)
ОтговорИзтриванеНасе,да знаеш само как бих я хапнала тази супа-с огромна наслада!Много,много по мой вкус е!Чудни снимки!Прегръдка!
ОтговорИзтриване