Нашенски хумус с печени чушки и крекери Йоли

 

Някъде бях прочела за този нашенски хумус и тъй като се оказа, че нямам наличен нахут да направя стандартия  прибегнах до този вариант. Мога да кажа, че няма никаква разлика :)

продукти:
за хумуса
300 гр сварен боб,
3-4 с.л сусамов тахан,
2-3 печени червени чушки,
сокът на 1 лимон,
сол,
зехтин,
червен пипер ( пожелание лют )

приготвяне:
Всичко освен зехтина и червения пипер се слага в блендер и се пасира.
Осолява се на вкус.
Сервира се полят със зехтин и поръсен с червен пипер.


Хумусът чудесно се съчетава с някакви брускети, соленки или прекрасните крекери на Йоли

Крекери Йоли

продукти:
50 мл вода,
50 мл зехтин,
щипка сол,
около 150 гр  брашно,


приготвяне:
В съд се смесват водата и зехтина.
Посолява се и забочва постепенно- лъжичка по лъжичка да се добавя брашното,ато първо се бърка с бъркалка и после започва да се меси на ръце.
Трябва да се получи меко еластично тесто.
Оставя се да отдъхне  30 мин след което се разточва върху хартия за печене на мноооого тънко.
Разрязва се на триъгълници.
Поръсва се разни семена- сусам, маково семе.
Пече в предварително загрята фурна на 150'С за около 30 мин.


Коментари

  1. Хумусът изглежда чудесно! А тези соленки съм ги правила и са прекрасни! Препоръчвам ти да ги пробваш и с червен лук, наистина си струва. :)
    Поздрави, Насе!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за препоръката, Гери. И аз съм ги прави доста, но никога не съм слагала лук. Обезателно ще пробвам :)
      Хубава и не много снежна седмица ти желая

      Изтриване
  2. Изкушаваш ме с това! Мога да вечерям с подобно нещо без проблем! Толкова вкусно изглежда!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Лучи!
      И аз два дни това вечерям + вино ;)
      Хубава и не много снежна седмица ти желая

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации