Сладкиш с праскови

 

 Едва ли има някой който не е пробвал подобен сладкиш.
Това според мен е един много популярен десерт, защото го срещам във всевъзможни варианти с различни плодове.
Много ми хареса. Сочен, пухкав и с любимите ми праскови.

Рецептата си я промених леко, но като основен източник съм си записала LEO от бгмамма. При нея сладкиша е с ябълки.
продукти:
300 гр захар (около 1, 5 ч.ч),
100 гр масло,
2 праскови, 
4 яйца, 
150 гр брашно ( 1 ч.ч), 
1 бакпулвер
приготвяне:
Карамелизира се 2/3 от захарта заедно с маслото.
Изсипва се в тавичката в която ще се пече сладкиша.
* може да се карамелизира директно в тавичката
Прасковите се нарязват на тънки полумесеци и се нареждат в карамелената смес.
Яйцата се разбиват с останалата захар, брашното и бакпулвера.
Тази смес се изсипва върху прасковите.
Пече в предварително загрята на 180'С фурна докато се зачерви блата.
Обръща се още топъл.
В тавичката се налива вода (около 1 ч.ч ) Разбърква се хубаво да се разтвори в нея останалия карамелен сос или се загрява на котлона.
С тази сироп се залива сладкиша.
Оставя се да изстине и е готов за консумация.
Може да се поръси с пудра захар.



Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации