Такос с кайма и карамелизиран лук
250 гр кайма,
1 по-голям домат,
1 с.л захар,
щипка канела,
щипка чили,
щипка джинджифил,
1 ч.л червен пипер,
сол
8 бр питки такос *
2 глави червен лук,
1 с.л захар,
2 с.л балсамов оцет
млечен сос1 с.л майонеза,
2 с.л заквасена сметана,
прясно мляко за разреждане :)
сол,
чесън
листа маруля
приготвяне:
Лука се нарязва на полумесеци.
Запържва се леко докато омекне и се поръсва със захарта и балсамовия оцет.
Оставя се да се редуцира оцета и се сваля от котлона.
Отделя се лука и в същия тиган се сипва домата нарязан на кубчета и каймата.
Бърка се непрекъснато докато изври течността.
Подправя се.
Пълнят се питките с листо маруля, кайма, лук и се полива със сос.
Ето в тази рецепта съм показала как :)
Разкошни и много апетитни!
ОтговорИзтриванеЧудесни са, бих дръпнала един за закуска! :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного вкусно,Насе,както всеки път ,отново намирам изкушения при теб!Порцията е чудесна!С пожелание за усмихнат ден и прекрасна есен!
ОтговорИзтриванеТраянче,
ОтговорИзтриванеКанди,
Роси,
благодаря Ви! Радвам се, че ви харесват :)