Панакота Капучино



  продукти:
150 мл прясно мляко,
1 ч.л желатин,
250 мл растителна неподсладена сметана,
2 ч.л нес кафе,
100 гр захар,
щипка сол
приготвяне:
В подходящ съд се налива млякото.
В него се изсипва желатина и се оставя за няколко минути да набъбне.
Поставя се тенжерката на умерен огън при непрекъснато бъркане докато се разтвори желатина.
Много важно е да не завира млякото, защото може да се изгуби действието на желатина.
Добавят се сметаната, захарта, кафето и солта.
Бърка се отново докато се разтвори захарта.
И пак не трябва да се позволява да завира.
Снема се от котлона и се оставя да се охлади.
Налива се в чашки и се прибира в хладилника за няколко часа.
Може през първия час да се разбърква леко от време на време.





Коментари

  1. Много вкусно и свежо предложение! Красиво поднесен десерт!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхооотен десерт,мила!А чашките ти от кое време са ми на сърце,но тук нямаме Икея,ех...
    Много апетитно си аранжирала кремчетата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Роси. Тези чашки са пластмасови, но стават и за многократна употреба. И не са от Икеа, а от Джъмбо. Ако нямате кажи ще ти взема :)
      Хубав уикенд ти желая

      Изтриване
    2. А така,супер!Добре че ми каза,Насе,и тук имаме Джъмбо,а и имам ходене на там скоро.Някой имаше същите и беше казал,че са от Икея и затова така написах,много се радвам,че споменах,а сега дано ги има и тук.Благодаря ти,миличка!

      Изтриване
  3. Определено изглежда страхотно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Толкова ароматно и красиво поднесено предложение, поздравления и пожелания за прекрасна съботна вечер!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации