Шоколадово семифредо
В послените години започнах да харесва повече сладоледи които са с по- скоро по мазна тектура, почти като кремче.
Затова ледения десерт наречен Семифредо се оказва идеалният ми прохладен десерт :)
Миналата година доста често приготвях Семифредо с кафе, който много ни се хареса, сега обаче този шоколадовият стана най- големият фаворит вкъщи.
3 яйца,
200 гр черен шоколад,
80-100 гр захар,
250 мл течна неподсладена сметана,
100 гр бял шоколад,
50 гр шам фъстък
приготвяне:
Яйцата и половината захар се разбиват в купа поставена на водна баня.
Бият се докато започне да се сгъстява сместа и удвои обема си.
Когато е готово се оставя настрана да се охлади.
Шоколада се разтапя на водна баня или микровълнова както желаете.
Добавя се към яйчената смес.
Сметаната се разбива с останалата захар.
Белия шоколад се нарязава на дребни парченца.
Ядките също.
Всичко се смесва внимателно.
Формата в която ще замразяваме семифредото се покрива с фолио, за да може да се извади по лесно.
Разкошно е! Много ми допада рецептата ти и е точно за сезона! Поздрави!
ОтговорИзтриванеНа кого не би харесало това предложение, Насе, чудесно е!
ОтговорИзтриванеХубав ден ти желая! :)
Идеално за настъпващите горещини!
ОтговорИзтриванеС удоволствие бих си резнала парченце! :)
Нас, прекрасна седмица!
Насееее,гъделичкаш ми апетита много здраво!Чудесно ти е семифредото,по всичко личи,че е супер изкушение!Прегръдка и хубава юлска седмица!
ОтговорИзтриванеЗдравей, Насе! От скоро следя блога ти! Семифредото е страхотно!
ОтговорИзтриванеНоминирам те да се включиш в една блогърска игра! Надявам се да ти е интересно! Моите 10 въпроса са ето тук:
http://vinagi-vkusno.blogspot.com/2013/07/liebster-blog-award.html
Поздрави!
Светле, благодаря ти, че си се присъединила към моя малък кулинарен свят :) Ще се опитам да се включа в предизвикателството :)
ИзтриванеМного много ви благодаря, момичета (hug)
ОтговорИзтриванеКогато яйцата се оставят на котлона със захарта стават като бъркани яйца!
ОтговорИзтриванеТе не се поставят директно на котлона, а на водна баня, като се внимава съда в който са да не докосва водата.
Изтриване