Панакота Капучино
продукти:
150 мл прясно мляко,
1 ч.л желатин,
250 мл растителна неподсладена сметана,
2 ч.л нес кафе,
100 гр захар,
щипка сол
В подходящ съд се налива млякото.
В него се изсипва желатина и се оставя за няколко минути да набъбне.
Поставя се тенжерката на умерен огън при непрекъснато бъркане докато се разтвори желатина.
Много важно е да не завира млякото, защото може да се изгуби действието на желатина.
Добавят се сметаната, захарта, кафето и солта.
Бърка се отново докато се разтвори захарта.
И пак не трябва да се позволява да завира.
Снема се от котлона и се оставя да се охлади.
Налива се в чашки и се прибира в хладилника за няколко часа.
Може през първия час да се разбърква леко от време на време.
Много вкусно и свежо предложение! Красиво поднесен десерт!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Мерси, Тили!
ИзтриванеХубав уикенд ти желая :)
Страхооотен десерт,мила!А чашките ти от кое време са ми на сърце,но тук нямаме Икея,ех...
ОтговорИзтриванеМного апетитно си аранжирала кремчетата!
Мерси, Роси. Тези чашки са пластмасови, но стават и за многократна употреба. И не са от Икеа, а от Джъмбо. Ако нямате кажи ще ти взема :)
ИзтриванеХубав уикенд ти желая
А така,супер!Добре че ми каза,Насе,и тук имаме Джъмбо,а и имам ходене на там скоро.Някой имаше същите и беше казал,че са от Икея и затова така написах,много се радвам,че споменах,а сега дано ги има и тук.Благодаря ти,миличка!
ИзтриванеОпределено изглежда страхотно!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Мерси, Гери.
ИзтриванеХубав уикенд ти желая :)
Толкова ароматно и красиво поднесено предложение, поздравления и пожелания за прекрасна съботна вечер!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Изтриване