Панакота Праскови



продукти:
2 средно големи праскови,
200 гр кисело мляко,
250 мл прясно мляко,
100 гр пудра захар,
1/2 пакетче желатин,
50 мл вода


приготвяне:
Желатина се смесва с водата и се оставя настрана да набъбне.
Прясното мляко и захарта се затоплят леко до разтварянето й.
Прасковите се обелват и пасират.
Смесват се с киселото мляко.
Бъркайки с миксер на тънка струя се налива прясното мляко.
Желатина се загрява леко в микровълновата докато се разтвори и се добавя към останалите продукти.
Готовата смес се ралива в чашки и се оставя за няколко часа в хладилника.



* ако са по-кисели прасковите може да се увеличи захарта

Коментари

  1. Насе,побъркваш ме с тези прекрасни кремчета!И така красиво поднесени,браво,чудни са!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, няма само ти да дразниш с разни вкусотии :P

      Изтриване
  2. Много вкусни изглеждат! И наистина са много красиво поднесени!

    ОтговорИзтриване
  3. Определено са страхотни, Насе. Да ти е сладко (ама няма как да не е с такива вкусотии).
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Плодовите десерти винаги ме привличат!
    Нас, чудесни са и апетитно поднесени!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации