Пандишпанова торта с шоколадов крем
за блатовете
8 яйца,
10 с. л захар,
15 с.л брашно,
150 мл прясно мляко,
2 ванилии,
1 бакпулвер,
за крема
300 гр течен шоколад,
200 гр заквасена сметана,
пудра захар на вкус
блатовете
Разделят се белтъците от жълтъците.
Белтъците се разбиват на сняг.
Жълтъците и захарта се разбиват в отделна купа, като постепенно се добавят ванилията, млякото, и брашното с бакпулвера.
Накрая се изсипват белтъците и внимателно с шпатула се разбърква докато се усвоят.
Сместа се разделя на 4 части и от тях се пекат блатове в предварително намазнена 24-см-ва форма.
крем
Сметаната и шоколада се разбиват с миксер до гладка смес.
Ако е необходимо се добавя пудра захар на вкус.
Напълно изстиналите блатове се намазват с крема и се слепват един с друг.
Тортата се поставя в хладилника за около час и е готова за консумация.
Великолепно, тези тортички без повод са ми любими! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБърза и вкусна торта, от рода на така любимите ми "домашни торти" !
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Готина тортичка, поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви!
ОтговорИзтриване