Пандишпанова торта с шоколадов крем


продукти:
за блатовете
8 яйца, 
10 с. л захар, 
15 с.л брашно, 
150 мл прясно мляко, 
2 ванилии, 
1 бакпулвер, 

за крема
300 гр течен шоколад, 
200 гр заквасена сметана, 
пудра захар на вкус


приготвяне:
блатовете
Разделят се белтъците от жълтъците.
Белтъците се разбиват на сняг.
Жълтъците и захарта се разбиват в отделна купа, като постепенно се добавят ванилията, млякото, и брашното с бакпулвера.
Накрая се изсипват белтъците и внимателно с шпатула се разбърква докато  се усвоят.
Сместа се разделя на 4 части и от тях се пекат блатове в предварително намазнена 24-см-ва форма.
крем
Сметаната и шоколада се разбиват с миксер до гладка смес.
Ако е необходимо се добавя пудра захар на вкус.


Напълно изстиналите блатове се намазват с крема и се слепват един с друг.
Тортата се поставя в хладилника за около час и е готова за консумация.


Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации