Крем пита
Много обичам торти и сладкиши с мноооого крем. Ето защо щом я видях при Инчето, а след това и при Мира, нямаше начин да не опитам тази уникално вкусна Крем пита :)
продукти:
1 пакет бутер тесто,
500 мл прясно мляко,
1 пакетче пудинг ванилия на Д-р Йоткер,
4-5 с.л захар,
1 пакетче желатин,
няколко капки есенция ром,
200 мл сладкарска сметана,
пудра захар за поръсване
приготвяне:
Пудинга се приготвя според указанията.
След като се свали от котлона се ароматизира с есенцията ром и се добавя подготвения желатин.
Оставя се настрана да изстине.
През това време се пекат блатовете.
Размразеното тесто се разточва леко и се режат два еднакви блата с големината на формата в която ще правим питата.
Преди да се изпече кората за горния блат може леко с нож да се очертаят парчетата на питата.
За да не се надува много бутер тестото преди да се сложи във фурната се набожда на няколко места с клечка за зъби.
Накрая се разбива сметаната и се смесва с изстиналия крем.
Във форма с падащи стени се поставя едната кора излива се целия крем и отгоре за похлупва с другата кора.
Оставя се за 1 нощ в хладилника.
На другият ден се поръсва с пудрата захар и е готова за консумация.
И аз съм си я харесала тази пита. Отлежава в списъка на желаните :) Много красиви и вкусни снимки, NAS! Поздрави, хубава вечер и усмихната нова седмица!
ОтговорИзтриванеНепременно я пробвай много скоро, Елти :)
ИзтриванеА и тук ли?! И аз съм и хвърлила око, и тъкмо я позабравя и хоп ей така гледай какви снимки се появяват!:)Страхотно изпълнение, Нас!
ОтговорИзтриванеПрекрасни снимки и десерт,Насе,просто божествено вкусно!
ОтговорИзтриванеРоси, Канди, благодаря Ви!
ОтговорИзтриванеКанди,щом успяш да я забравиш е добре. Аз неуспях да я забравя дълго време, може би защото съм правила Наполеонки, които са почти същите и знаех за какво става въпрос :)