Крем пита

14:53 nas 5 Comments



Много обичам торти и сладкиши с мноооого крем. Ето защо щом  я видях при Инчето, а след това и при Мира, нямаше начин да не опитам тази уникално вкусна  Крем пита :) 

продукти:
1 пакет бутер тесто, 
500 мл прясно мляко, 
1 пакетче пудинг ванилия на Д-р Йоткер, 
4-5 с.л захар, 
1 пакетче желатин, 
няколко капки есенция ром, 
200 мл сладкарска сметана, 
пудра захар за поръсване



приготвяне:
Пудинга се приготвя според указанията.
След като се  свали от котлона се ароматизира с есенцията ром и се добавя подготвения желатин.
Оставя се настрана да изстине. 
През това време се пекат блатовете.
Размразеното тесто се разточва леко и се режат два еднакви блата с големината на формата в която ще правим питата.
Преди да се изпече кората за горния блат може леко с нож да се очертаят парчетата на питата.
За да не се надува много бутер тестото преди да се сложи във фурната се набожда на няколко места с клечка за зъби.
Накрая се разбива сметаната и се смесва с изстиналия крем.
Във форма с падащи стени се поставя едната кора излива се целия крем и отгоре за похлупва с другата кора.
Оставя се за 1 нощ в хладилника.
На другият ден се поръсва с пудрата захар и е готова за консумация.



5 коментара:

  1. И аз съм си я харесала тази пита. Отлежава в списъка на желаните :) Много красиви и вкусни снимки, NAS! Поздрави, хубава вечер и усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Непременно я пробвай много скоро, Елти :)

      Изтриване
  2. А и тук ли?! И аз съм и хвърлила око, и тъкмо я позабравя и хоп ей така гледай какви снимки се появяват!:)Страхотно изпълнение, Нас!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасни снимки и десерт,Насе,просто божествено вкусно!

    ОтговорИзтриване
  4. Роси, Канди, благодаря Ви!
    Канди,щом успяш да я забравиш е добре. Аз неуспях да я забравя дълго време, може би защото съм правила Наполеонки, които са почти същите и знаех за какво става въпрос :)

    ОтговорИзтриване