Коледно пънче 2
продукти
блат
крем
1 ванилов крем без яйца ,
1 желатин,
100 мл сметана,
пудра захар на вкус( ако не е подсладена сметаната )
1 желатин,
100 мл сметана,
пудра захар на вкус( ако не е подсладена сметаната )
Гъбки от меренг на Таня 😘
глазура
200 мл сладкарска сметана
200 гр черен шоколад
приготвяне
блат
Разделят се жълтъците и белтъците.
Белтъците се разбиват на твърд сняг.
Жълтъците се разбиват със захарта, добавят се последователно ванилията, млякото и брашното с бакпулвера.
Внимателно се прибавят белтъците на части и се разбъркват леко с шпатула.
Разстила се в тава с хартия за печене намазана леко с мазнина.
Пече се около 15 мин. на 180'С.
Още топъл блата се навива на руло и се оставя да изстине.
крем
Ваниловият крем се приготвя както съм описала в рецептата му като се пропусне частта с маслото накрая.
Още докато е горещ крема се добавя желатина приготвен по указанията на опаковката му.
Разбива се сметаната с пудрата захар.
Прибавя се към вече охладения крем и се разбърква до усвояване на 2-те смеси.
глазура
На водна баня се разтапя шоколада.
Сметаната се разбива за малко, добавя се леко охладения шоколад и продължава.
Белтъците се разбиват на твърд сняг.
Жълтъците се разбиват със захарта, добавят се последователно ванилията, млякото и брашното с бакпулвера.
Внимателно се прибавят белтъците на части и се разбъркват леко с шпатула.
Разстила се в тава с хартия за печене намазана леко с мазнина.
Пече се около 15 мин. на 180'С.
Още топъл блата се навива на руло и се оставя да изстине.
крем
Ваниловият крем се приготвя както съм описала в рецептата му като се пропусне частта с маслото накрая.
Още докато е горещ крема се добавя желатина приготвен по указанията на опаковката му.
Разбива се сметаната с пудрата захар.
Прибавя се към вече охладения крем и се разбърква до усвояване на 2-те смеси.
глазура
На водна баня се разтапя шоколада.
Сметаната се разбива за малко, добавя се леко охладения шоколад и продължава.
Коментари
Публикуване на коментар