Салата с нахут и чоризо
Благодаря на Мира за рецептата!
продукти:
2 порции
1 консерва нахут,
2-3 печени чушки,
100 гр чоризо,
1 ч.л пушен червен пипер,
1 ч.л балсамов оцет,
2 яйца,
чесън,
сол,
черен пипер,
1/2 връзка магданоз
приготвяне:
Запържва се леко чоризото в малко зехтин.
Добавят се последователно чесъна на ситно, червения пипер, накрая и измития нахут.
Оставя се да се готви няколко минути.
Накрая се прибавят накъсаните (или нарязани на ивици) чушки, балсамовия оцет и магданоза на ситно.
Подправя се със сол и черен пипер (по желание, понеже чоризото е доста пикантно) и се сваля от котлона.
Яйцата се пошират и се сервират към топлата салата.
Наси , изглежда чудесно и ако трябва да съм честна при вида му пак ми се прияде .
ОтговорИзтриванеРадвам се , че вие е харесало и е намерило място във вкусното ти място !
Поздрави и слънчева седмица !
Благодаря ти, Мира, че ме подтикна да я направя. Много пъти съм се чудила да пробвам подобни салатки, но така и не бях се наканила докато не видях твоите снимки, които изглеждаха толкова апетитно, че вече не се сдържах :)
Изтриване