Супа от печени домати




продукти:
1 кг домати,
1  червен лук,
зехтин,
2 скилидки чесън,
1/2 връзка магданоз,
400 мл бульон,
1 с.л доматено пюре (концентрат)
100 мл течна готварска сметана,
моцарела,
франзела,
сол,
черен пипер,
риган,
захар

приготвяне:
Домати се измиват и нарязват на 4.
* може да ги обелите предварително, но и след изпичане става, даже е по- лесно, но е много горещо :)
Поставят се в тавичка заедно с лука нарязан на 4.
Посоляват се и се поливат с 1 с.л зехтин.
С ръце се объркват за да се намазнят хубаво доматите и лука.
Поръсват се с черен пипер и магданоза.
Пекат се на загрята на 200'С  фурна около 1 час или докато намалее течността наполовина.
Малко преди края на печенето се добавя чесъна.
Оставя се малко да се охладят.
В тенджера се затопля бульона с разтвореното в него доматено пюре.
Прехвърля се съдържанието от тавичката и се оставя на среден огън на къкри около 5 мин.
Тук може да добавите и няколко листенца босилек ако желаете.
Пасира се до желаната консистенция.
Добавя се сметаната и се овкусява.


Супата се поднася с запечени филийки с моцарела.
* кедрови ядки по желание

Коментари

Популярни публикации