Чийзкейк Рафаело

21:45 ч. nas 0 Comments



продукти
основа
50 гр масло,
50 гр захар,
1 яйце,
30 гр смлени бадеми,
30 гр кокосови стърготини,
100 гр брашно,
1/4 ч л бакпулвер

крем
500 гр маскарпоне,
1 консерва кокосово мляко ( само гъстата част от него),
120 гр захар,
2 с.л царевично нишесте,
4 цели яйца и 1 жълтък,
2 с.л кокосово масло (може и без него),
ванилия

декорация
1 белтък,
50 гр смлени бадеми,
60 гр захар,
щипка сол,
30 гр кокосови стърготини
няколко бонбона "Рафаело"



приготвяне:
Всички продукти за основата се смесва и се получава маслено тесто, което се разстила във форма постлана с хартия за печене и се пече в предварително загрята на 180'С фурна за 15-20 мин.
Оставя се да се охлади напълно ( или поне за 1 час).
През това време се приготвя сместа за пълнежа:
Яйцата се разбиват със захарта.
Добавят се останалите продукти и леко с шпатула се бъркат докато стане хомогенна смес.
Фурната се загрява на 200'С.
Пълнежа се излива върху блата и се пече  15 мин. след което фурната се намаля на 150'С и се пече още 40 мин.
В средата трябва да е леко като желиран ( да се тресе при допир). След като изстине се стяга.
Оставя се да изстине на стайна температура след което се прибира за няколко часа в хладилника.
Хрупкавия елемент на чийзкейк Рафаело идва от декорацията.
Белтъците се разбиват със захарта и солта на твърд сняг.
Добавят се останалите продукти ( без бонбоните), леко се разбърква и се разстила върху хартия за печене.
Пече се до леко порозовяване на 150'С.
Охлажда се за няколко часа за да стане наистина хрупкаво. Чупи се на парченца и заедно с бонбоните се декорира чийзкейка.
Ако желаете може целувчената смес да я изпечете с формата на чийзкейка и да го сложите отгоре като блат.



* кокосовото масло може да се замени с кокосова есенция, за по- силен аромат :)

0 коментара: