Пиле Паприка





 продукти:
4 пилешки пържоли от филе,
3 чушки ( зелена, червена и жълта),
1 голяма глава лук,
300 мл домати на кубчета от консерва,
150 мл течна готварска сметана,
2 скилидки чесън,
1 ч.л червен пипер,
1 ч. л пушен червен пипер,
1 кубче бульон,
2 с.л захар,
сол, черен пипер,
1 с.л масло,
зехтин
100 гр кашкавал,

приготвяне:
Чушките и лука се нарязват на дънки ивици.
Пържолите поръсени със сол и черен пипер се запечатват от всички страни на тиган със загрятото масло и зехтин.
Прехвърлят се в тавичка.
В същия тиган задушаваме лука и го прехвърляме към месото, след което правим същото и с чушките.
Накрая доматите заедно с продправките се оставят леко да заврят.
Ако е много гъст соса може да се долее 50 мл вода.
Прибавя се затоплената сметана.
Разбърква се докато се обединят доматите и сметана и с този сос се поливат пържолите и зеленчуците.
Покрива се тавата с алуминиево фолио и печем около 30 мин на 200'С.
След това време се сваля фолиото поръсва се с кашкавал и се запича около 15 мин.

Много е вкусно поднесено с лъжица гръцко кисело мляко.

Докато се наканя да ви напиша рецептата два пъти го готвих, затова и снимките са различни :)

Коментари

  1. Ястието е повече от прекрасно...Само правя забележка,че преди да има гръцко е било българско киселото мляко...:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Приемам забележката.
      Аз също винаги съм се дразнила на определението, че киселото мляко е гръцко, но го написах така защото така пише на опаковката :) 10% Гръцко кисело мляко от Лидл

      Изтриване
  2. Щом е с месо и има сос ще го пробвам задължително тези дни. Много ти благодаря за хубавата идея.
    Усмихнат пролетен ден!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации