Пиле със сос Бешамел


продукти:
4 бр пилешки пържоли от филе,
2 яйца,
сол,
черен пипер,
чесън на прах,

1/2 ч.ч брашно,
2 ч.л червен пипер,
1 ч.л сол,
1/2 ч.л черен пипер,
щипка чили,
1 ч.л чесън на прах,
1 ч.л пушен пипер,

сос Бешамел
100 гр масло,
700 мл прясно мляко,
2 кубчета пилешки бульон,
черен пипер,

приготвяне:
Месото се маринова в разбитите яйца с подправките ( сол, черен пипер, чесън) за около 3 часа.
В купа се смесва брашното с останалите подправки.
Пържолите се овалват в брашнената смес и се запържват в зехтин за по 2-3 мин от всяка страна.
Прехвърлят се в намаслена тавичка, покриват се с фолио и се пекат около 20 мин, след което се отстранява фолиото и се запичат за още 10 мин.

През това време се приготвя Бешамела.
Маслото се разтапя в дълбок тиган.
Добавя се останалата брашнена смес от овалването на пържолите.
Пържи се за няколко минути и се налива бавно топлото прясно мляко, като се бърка непрекъснато.
Овкусява се с кубчетата бульон и се бърка до желаната гъстота.


Поднасят се с картофено пюре и поръсени с магданоз 


Коментари

Популярни публикации