Крем Брюле с маскарпоне


продукти:
5 жълтъка,
60 гр захар + за поръсване
150 гр маскарпоне,
400 мл неподсладена сметана,
ванилия


приготвяне:
Жълтъците се разбиват със захарта и ванилията, след което се добавя маскарпонето.
След получаване на еднородна смес се добавя и сметаната и леко се разбърква.
Налива се в чашки и се пече на водна баня на 150'С за около 30-35 мин.

Оставя се да изстине в горещата вида.
Преди сервиране се поръсва със захар и се карамелизира с горелка.

Ако нямате горелка може да карамелизирате предварително захарта и да полеете крема.

Коментари

  1. Много изкушаващ десерт! Снимките са страхотни!

    ОтговорИзтриване
  2. Какъв вид сметана се използва?

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасен десерт и прекрасни снимки! Мислиш ли, че ще се получи ако разиграя разни комбинации с крема сирена? Гледам, че си любител на хибридите (кронът, кръфин), та може ли ще се получи нещо като чийз брюле или брийз кейк? :)

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Защо да не се получи? То това си един вид чийз, понеже като се замисля почти същите съставки слагам в чийзкейка :) Но все пак опитай и чакам резултата с нетърпение :)

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации